U Splitu otvoren Područni ured pravobranitelja za osobe s invaliditetom

Dana 2.10.2019. godine prisustvovali smo svečanom otvaranju Ureda pravobranitelja za osobe s invaliditetom, Područni ured Split, koji će pokrivati 4 županije: Splitsko- dalmatinsku, Šibensko- kninsku, Dubrovačko- neretvansku i Zadarsku.

Pravobranitelj za osobe s invaliditetom je nezavisna institucija čija je osnovna uloga zaštita, promicanje prava i interesa osoba s invaliditetom na temelju Ustava Republike Hrvatske, međunarodnih ugovora i zakona. Svi građani Republike Hrvatske mogu se obratiti pravobranitelju za osobe s invaliditetom i podnijeti prijedlog za razmatranje pitanja od značaja za zaštitu prava i interesa osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.

Dneve poklicne in zaposlitvene rehabilitacije 2019.

 

   

Ministarstvo rada, obitelji, socijalnih poslova i jednakih mogućnosti Republike Slovenije, Zavod za zapošljavanje Republike Slovenije, Zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje Slovenije, Sveučilišni rehabilitacijski institut Republike Slovenije- Soča, Udruženje pružatelja profesionalne rehabilitacije Republike Slovenije organizirali su 18. Dane za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje- REHA dani, koji su se održali 24. i 25. rujna 2019. godine u Kongresnom centru Portus, Hotel Slovenija, Portorož. Glavna tema susreta bila je mijenjanje stava o zapošljavanju osoba s invaliditetom, a sudjelovali su brojni stručnjaci, koji su sudionicima omogućili uvid u nova rješenja u području profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Obavijest

Centar za profesionalnu rehabilitaciju Split preselio je na adresu Ruđera Boškovića 30, Split.

Priručnik s preporukama za razumnu prilagodbu radnog mjesta i aplikacije EVA- Ericsson Nikola Tesla Voice Assistant

 

Priručnik

Obilježavajući Međunarodni dan osoba s invaliditetom Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i Ericsson Nikola Tesla u ponedjeljak, 3. prosinca 2018. godine u sjedištu Ericssona Nikole Tesle, Krapinska 45, Zagreb predstavljaju Priručnik s preporukama za razumnu prilagodbu radnog mjesta kao i aplikacije EVA- Ericsson Nikola Tesla Voice Assistant glasovno-kontroliranog sučelja namijenjenog osobama s oštečenjem vida, s dodatnim motoričkim teškoćama ili teškoćama u korištenju modernih tehnologija. 

Navedeni priručnik u pdf formatu možete preuzeti ovdje: Priručnik